Opmerkingen

Oorzaken en symptomen: Giardia bij honden

Oorzaken en symptomen: Giardia bij hondenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als uw pelsneus geen symptomen van een ziekte vertoont, maar toch veel gewicht verliest, kan giardia bij de hond de oorzaak zijn. dedarmparasieten Let op besmettelijk: in dierenasielen kan Giardia zich razendsnel verspreiden bij honden - Afbeelding: Shutterstock / StefanHuman

moeten onmiddellijk worden behandeld omdat ze zich extreem snel vermenigvuldigen - en vaak onopgemerkt blijven. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen van Giardia.

Giardia zijn eencellige parasieten met dunne darm die zich hechten aan de darmwand. Ze treffen niet alleen honden, maar ook andere zoogdieren of reptielen en vogels. Giardia wordt niet altijd opgemerkt bij honden. Alleen puppy's en honden met een verzwakt immuunsysteem vertonen opvallende Giardia-symptomen bij infectie. Veel dieren zien er gezond uit. Giardia komt echter vaker voor dan door hondeneigenaren wordt aangenomen.

Oorzaak van Giardia bij honden

Giardia zijn flagellaten. De parasieten leven in het spijsverteringskanaal van de hond en voeden zich met de darminhoud van de dieren. Op een gegeven moment worden ze echter uitgescheiden als cysten in de ontlasting van geïnfecteerde honden. Giardia kan tot een week in de uitwerpselen overleven. Als ze in de grond of in koud water terechtkomen, kan dit enkele weken duren.

Uw hond kan besmet raken door de uitwerpselen van een ziek dier, door besmet water of voedsel. Regelmatig contact met een met Giardia geïnfecteerde hond is al voldoende. Als de dieren elkaar likken of snuiven, worden de parasieten overgedragen.

Heeft mijn hond Giardia? symptomen

Giardia kan voorkomen bij gezonde en sterke honden zonder dat u het merkt. Ondanks parasitaire besmetting vertonen veel dieren geen merkbare symptomen, waardoor de diagnose moeilijk is. Bij zwakkere en zeer jonge of oude dieren kan terugkerende milde diarree een indicatie zijn van een infectie met Giardia. Let op of de ontlasting lichtgeel of licht bloederig van kleur is. Andere symptomen zijn frequente winderigheid. Braken kan voorkomen bij puppy's. Het resultaat is gewichtsverlies en groeistoornissen, soms treedt ook huidontsteking op. Giardia kan ook symptomen veroorzaken zoals diarree en braken bij mensen. Een overzicht van mogelijke symptomen van Giardia bij honden:

• gewichtsverlies
• groeistoornissen
• fecale verkleuring (lichtgeel of licht bloederig)
• winderigheid
Braken (meestal bij puppy's)
• milde diarree (meestal bij puppy's of oude dieren)
• huidontsteking (zeldzaam)

Diagnose en behandeling: Giardia bij de hond

Veel eigenaren proberen Giardia te bestrijden bij honden met de verkeerde behandeling - en geven ...

Hoog risico op infectie door Giardia

Waarschuwing: een besmette hond is zeer besmettelijk, daarom verspreiden giardia's zich zeer snel in dierenasielen of kennels met meerdere dieren. De uitwerpselen van zeer jonge honden zijn bijzonder besmettelijk, omdat ze meestal zeer grote hoeveelheden parasieten bevatten. Giardia kan worden overgedragen van honden op mensen en vice versa. U kunt meer lezen over dit onderwerp in de gids: "Zooantropropose: wanneer honden ziekten overdragen op mensen",


Video: Heeft jouw hond last van darmproblemen? Wat kun je hier aan doen? (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos