Opmerkingen

Katten en hun taal: wat drukt gedrag uit?


Katten gebruiken niet alleen geluiden en houding in hun taal, maar ook hun gedrag. Als je je kleine tijger beter wilt leren kennen en begrijpen, moet je een paar van je gedragspatronen kennen. Dit maakt het gemakkelijk om te beoordelen of een knuffeluur aan de orde van de dag is of dat u uw huisdier een tijdje met rust moet laten. Kat bijt: Niet altijd slecht bedoeld - Afbeelding: Shutterstock / Slava2009

Deze gids en andere gespecialiseerde literatuur zullen u helpen de taal van de katten en de signalen in hun gedrag beter te begrijpen. Omdat zelfs de kleinste trekkracht van de staart of een bepaald geluid kan onthullen wat je lieveling nu wil.

Kattentaal: gedrag van een goedgehumeurde huistijger

Stoot je kat haar aan? Geweldig! Het gedrag betekent dat je kat je leuk vindt en je haar genegenheid wil tonen. Maar porren met je poot is de liefdevolle manier van je kat om te vragen of ze misschien wat tijd hebben om mee te spelen. Als ze ter plekke met haar poten loopt, voelt ze zich zeer op haar gemak en staat ze in de meeste gevallen op het punt zich op haar schoot van meesteres of meester op haar gemak te stellen.

Hersenen geven betekent: "Eindelijk ben je terug." Katten die je zo begroeten, willen je aandacht. Als een kat over zijn benen wrijft en spint, kan dit betekenen dat hij je graag in de taal van de katten ziet, of hij probeert je zorgvuldig aan de maaltijd te herinneren.

Gedragsproblemen bij katten behandelen: checklist

Er zijn verschillende redenen waarom katten gedragsproblemen hebben. Misschien ...

Waarschuwingssignalen: Waarschuwing, uw fluwelen poot zou liever met rust gelaten worden

Bewijs dat een kat niet in de stemming is om te knuffelen, is een snelle, krachtige klik op de menselijke hand. Vaak heeft de kat al laten doorschemeren dat het er teveel van zal zijn. Een lichte hap of knabbel aan de hand of kleding kan ook een bewijs van liefde zijn tijdens het knuffelen. Let goed op je kat. Heeft ze andere signalen gegeven, zoals de staartzweep om je te laten zien dat ze kalm wil zijn? Zo niet, dan wil ze je gewoon vertellen dat ze zich gewoon geweldig voelt.

Als aan de andere kant een kat demonstratief zijn klauwen naast je scherpt, wil dit gedrag waarschijnlijk de rangorde verduidelijken. Dit is een vorm van markering en wordt door uw kat gebruikt om zijn territorium af te bakenen. Als een kat zich hectisch aan het kleden is, kan dit een springactie zijn. Het drukt onzekerheid uit. Praat goed met haar of geef haar wat tijd om rustig te wennen aan nieuwe omstandigheden en onbekende situaties.

Voorzichtigheid is geboden wanneer de kat zijn poot optilt en gespannen lijkt. Met dit gedrag wil ze je vertellen: "Nog een stap en ik zal toeslaan!" Slechts een klein verschil met het optillen van poten en stoten als ze wil knuffelen, maar een beslissende.

Chattering klinkt grappig, maar is niet leuk voor de kat

Je hebt dit waarschijnlijk al meegemaakt: je kat maakt plotseling een geluid dat het best kan worden beschreven met drukknopen en dat er heel gespannen uitziet. Wat wil ze met dit gedrag zeggen? Het is een uitdrukking van opwinding. Dit gedrag wordt getoond wanneer de prooi niet toegankelijk is voor hen, b.v. B. een vogel voor het gesloten raam.

Video: Bestaat er een medicijn tegen verdriet? (Juni- 2020).