Artikel

Hondengeur uit de auto verwijderen: wat te doen?


De geur van honden in de auto kan geleidelijk moeilijk te dragen worden vanwege de krappe ruimte. Maar het hoeft niet zo ver te gaan, zoals de volgende tips laten zien. Als de geur zich echter al heeft verspreid, kunt u deze verminderen of zelfs volledig elimineren met een paar huismiddeltjes en trucs. "Hondengeur in de auto? Geen probleem!" Zegt deze brutale vierbenige vriend - Shutterstock / Dora Zett

Tips om hondengeur in de auto te voorkomen

Spreid altijd een gezellige en gemakkelijk te onderhouden deken uit voor je trouwe viervoeter in zijn plaats in de auto. Je moet de deken regelmatig in de wasmachine wassen - dit verwijdert een groot deel van de hondengeur uit de auto!

Daarnaast is het belangrijk dat je zorgt voor de vacht van je favoriet - borstelen is meestal voldoende, kortharige honden kunnen ook worden afgeveegd met een vochtige doek. Langharige honden hebben af ​​en toe een bezoek aan de hondenverzorging nodig. Je hoeft de dieren alleen te wassen als ze echt vies zijn geworden, bijvoorbeeld na het rollen in vuil, modder of andere stinkende stoffen.

Verder is het zinvol om uw auto grondiger vaker te stofzuigen, de vloermatten en andere verwijderbare elementen zoals stoelhoezen te reinigen en de fittingen schoon te vegen met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Dit heeft niet alleen invloed op de plek waar je trouwe viervoeter in de auto zit, maar op het hele interieur. Alleen dan kan de geur van de hond binnen de perken worden gehouden.

Hond stinkt plotseling extreem: wat te doen?

De hondengeur kan van tijd tot tijd erg intens zijn. Maar de geur is heel anders dan ...

Huismiddeltjes om hondengeur uit de auto te verwijderen

Daarnaast zijn er verschillende huismiddeltjes voor het geval je een sterke hondengeur in je auto wilt neutraliseren. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat frisdrank, ook bekend als bakpoeder, wonderen verricht tegen hondengeur. Plaats een kleine kom zuiveringszout 's nachts in uw auto en het zal onaangename geuren absorberen. U kunt deze procedure zo vaak herhalen als u wilt.

De bakpoeder kan ook rechtstreeks op de autostoelen worden verdeeld, zodat deze nog beter kan werken. Verwijder de volgende dag met de stofzuiger. Als je geen soda bij de hand hebt, kan koffiedik ook op dezelfde manier worden gebruikt. Maar wees voorzichtig! Het koffiedik laat vlekken achter op licht gekleurde stoffen. Voor lichtgekleurde deksels, net als de baking soda, moet u het poeder alleen in een kom doen en vervolgens in uw auto leggen.

Wat dacht je van een hondengeurspray?

Je kunt ook een spray mengen als een huismiddeltje tegen hondengeur in de auto. Meng bijvoorbeeld witte wijnazijn en water in gelijke delen en giet de vloeistof in een spuitfles. Van wodka wordt ook gezegd dat het onaangename geuren in zo'n mengsel verwijdert.

Verspreid de spray royaal over de auto en laat het goed drogen. Ventileer uw auto vervolgens grondig om de azijngeur kwijt te raken.

Zo nu en dan is een zorgvuldige behandeling van het auto-interieur met een stoomreiniger ook een goede manier om de doordringende hondengeur kwijt te raken.