Informatie

Felix de kat lowrider

Felix de kat lowrider


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Felix de kat lowrider

Felix de kat lowrider (alternatieve spelling van felixes, wat Spaans is voor "gelukkig"), is een Franse pop-rockband uit Snt-Denis.

Geschiedenis

begin

Ze ontmoetten elkaar tijdens hun muziekschool aan het Conservatorium van Straatsburg. Hierna nam een ​​van hen, Olivier, zijn baan op en richtte hij samen met zijn partner Fabien de band op. Ze zongen allebei, en na een jaar spelen met vrienden, stelde een vriend van de muziekschool hen voor om op hun "fête de fin d'année"-feest te spelen. Ze namen hun eerste demo op en kort daarna tekenden ze bij een platenlabel. Dit was toen ze Bruno de Champigny ontmoetten, en ze werden een officieel onderdeel van Felix. Zijn eerste album werd opgenomen bij EMI in januari 2001. Na op vele festivals te hebben gespeeld, was de band klaar om het podium in Frankrijk te betreden. Ze begonnen in Parijs en speelden voor een gematigd publiek. Het eerste grote concert was in Montpellier, waar ze voor 8000 mensen speelden en de prijs "Meilleur Audience Publique" mee naar huis namen. Hun optreden kreeg meer dan 40.000 likes op Facebook. In mei ontving de band een onderscheiding van het Franse Ministerie van Cultuur voor hun goede gedrag. In juli speelde de band in Toulouse en later in Rouen voor 40000 mensen.

Felix staat bekend om het spelen met de lowrider-stijl. Sinds 2005 is Felix een van de meest populaire Franse alternatieve bands.

Op 1 januari 2013 vierden ze hun 10-jarig jubileum.

Hun muziek kan worden omschreven als funky, alternatief en leuk, met een sterk Frans accent. Felix kreeg erkenning in de zomer van 2004, na de release van hun eerste single "Je preek frere" ("I'll be my brother") en hun volledige album "Décroître". In juni 2006 brachten ze de eerste officiële single uit van hun nieuwe album, "Quand je serdans l'Amour" ("Als ik verliefd zal zijn"). Ze speelden in 2006 en 2007 talloze shows in heel Frankrijk. In november 2008 verscheen hun tweede album "De pied en cap".

Op 15 mei 2009 werd een nieuwe single getiteld "En plein r" uitgebracht.

Op 5 maart 2012, hun nieuwe single, "Rien qui vous arrive" werd uitgebracht, met een bijbehorende video. Hun lied werd gespeeld tijdens TV France.

In 2013 is "Fous les bateleurs" het eerste album van Felix sinds "Décroître" dat een decennium eerder werd uitgebracht. Hun album "Fous les bateleurs" kreeg gemengde kritieken. Het album bevatte de nummers "Le p'tit lauréat" en "Sauve qui peut". Het nummer "Le p'tit lauréat" werd voor het eerst uitgebracht in Frankrijk, Zwitserland en België op 14 december 2012. Deze single kreeg goede reacties.

Op 5 juli 2015 werd het derde album van Felix, "Réalité", uitgebracht. Dit album bevat het nummer "Le bordeau dans les yeux", het eerste officiële lied dat door de groep in het Engels is geschreven en een vers in het Engels bevat. De liedjes worden gezongen in het Frans, met slechts één in het Engels, geschreven door hun oprichter Guillaume Rouch.

Bandleden

Huidige leden

Guillaume Rouch - songwriter, producer, componist

Sébastien Séchet - gitaren, keyboards, zang

Jérémy Favier - zang, extra instrumenten, gitaren

Philippe Dallégues - bas

Bruno Vassal - drums

discografie

Singles

Albums

Referenties

Categorie:Franse popmuziekgroepen

Categorie:Muziekgroepen opgericht in 2000

Categorie:Muziekgroepen uit Parijs


Bekijk de video: The Twisted Tales of Felix The Cat Season 1 Episode 3 S01E03 Step Right UpNow Playing FelixJail (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Grorr

  Het heeft geen zin

 2. Somhairle

  Oneindig discussiëren is onmogelijk

 3. Tigris

  Helemaal met haar eens. Ik denk dat dit een heel ander concept is. Volledig met haar eens.

 4. Eawart

  De keuze die u heeft is niet eenvoudig

 5. Gromuro

  Volgens mij heb je het mis. Ik ben er zeker van. Ik stel voor om het te bespreken. E-mail me op PM, we praten.Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos