Kort

Koop cavia's: hier moet je op letten


Voordat u cavia's koopt, moet u overwegen of u de kleine dieren alles kunt bieden zodat ze zich comfortabel voelen. Hoewel ze zo klein en schattig zijn, hebben cavia's voldoende ruimte, zorg en aandacht nodig. Hier vindt u tips over deze en andere informatie over het kopen van cavia's. Een cavia aarzelt om alleen te zijn - Shutterstock / foto's 2013

Als je cavia's wilt kopen, heb je verschillende opties. Er zijn cavia-fokkers, maar ook particulieren en dierenwinkels die cavia's aanbieden. Kleine dieren, niet alleen honden en katten, wachten ook op een nieuw thuis in dierenasielen. Maar net zo eenvoudig als het kopen van cavia's, moet u de beslissing vooraf zorgvuldig overwegen.

Cavia's kopen? U zou dat van tevoren moeten overwegen

Als u een cavia koopt, wees dan voorbereid om het dier tot tien jaar te verzorgen. Dit is hoe lang de levensverwachting van een cavia met goede zorg en dierenwelzijn is. Daarover gesproken: cavia's zijn lastdieren en mogen nooit alleen worden gehouden. Dat zou wreed zijn voor dieren omdat de varkens het bedrijf van hun eigen soort nodig hebben. Het beste is dat je twee of meer cavia's uit hetzelfde nest of dezelfde groep koopt - dan kennen de dieren elkaar al en zijn er minder problemen bij het samenvoegen.

De kosten van de cavia's zelf zijn niet hoog; Particulieren geven vaak de nakomelingen van hun varkens weg. Anders zijn ze verkrijgbaar voor minder dan tien euro in de dierenwinkel en zelfs bij de fokker hoef je zelden meer dan 40 euro te betalen. Laat u hierdoor niet misleiden, maar er zijn extra kosten voor de uitrusting, het voedsel, bezoeken aan de dierenarts, castratie, vaccinatie en ziekten. Je moet dit regelmatig plannen. Bovendien hebben de Schnuffelschnuten werk, beweging en voldoende ruimte nodig (minimaal een halve vierkante meter per cavia). Kun je dit alles aan je kleine dieren geven en heb je genoeg tijd om de kooi regelmatig schoon te maken en met de pelsballen te spelen? Dan ben je klaar om cavia's te kopen.

Tien redenen waarom cavia's geweldige huisdieren zijn

Koop cavia's: Zoek een gerenommeerde dealer

De verkoop van kleine dieren in dierenwinkels is controversieel onder dierenliefhebbers. Desalniettemin is het mogelijk om daar cavia's te kopen als je aandacht besteedt aan een paar tips die een goede dierenwinkel vormen. De mannetjes en vrouwtjes moeten dus in twee afzonderlijke verblijven zijn om ongecontroleerde nakomelingen te voorkomen. De verblijven zijn het best groot genoeg voor de varkens en bevinden zich in een rustige hoek van de winkel met weinig doorgaand verkeer. Bovendien lijken de knaagdieren levendig, hebben ze een gezonde vacht, geen verwondingen en zien ze er schoon en goed verzorgd uit. Hebben de varkens voldoende schuilplaatsen, speelgoed en schoon voer? Dat is ook een goed teken. Als je een goed gevoel hebt, kun je ook vragen stellen aan de dierenwinkel. Als ze uw vragen vakkundig beantwoorden en bekend zijn met cavia's, hebt u een goede dierenhandelaar gevonden en kunt u daar veilig cavia's kopen.

Soortgelijke criteria gelden voor fokkers: de cavia's hebben voldoende ruimte nodig, zijn ongestoord, hebben een mooie behuizing en zien er gezond en vrolijk uit. Als u geïnteresseerd bent in een bepaald cavia-ras, zijn gerenommeerde fokkers van cavia's een goed eerste contactpunt. Bij hobbyfokkers worden de varkens meestal goedkoper dan bij professionele fokkers, omdat ze niet fulltime fokken. Het is raadzaam om een ​​koopcontract met de fokker te sluiten als later blijkt dat er iets mis is met de cavia's of uw levensomstandigheden veranderen, zodat u niet langer voor de mul kunt zorgen.

Cavia's van particulieren of van het dierenasiel

Als je cavia's wilt kopen, is het misschien de moeite waard om langs de schuilplaats te gaan of de dieren privé te krijgen. Dus je kunt iets goeds doen en het aanbieden aan kleine knaagdieren die op zoek zijn naar een liefdevol nieuw thuis. Mogelijk moet u een nominale vergoeding betalen in het dierenasiel; cavia's zijn soms gratis voor particulieren. U moet de beslissing echter niet te snel nemen.