Opmerkingen

Kort haar verzorgen: Tips voor een mooie hondenhuid


Glans en gladheid in de korte vacht van uw hond komen niet vanzelf. Om het korte haar van je trouwe viervoeter goed te verzorgen, moet je zachte en voor de soort geschikte methoden gebruiken. Hier zijn een paar tips. Kortharige vacht verzorgen: Tips voor een mooie hondenbont - Foto: (CC) Flickr / skudex

Zorg er regelmatig voor dat de vacht van uw hond goed wordt verzorgd. De inspanning hiervoor is redelijk beheersbaar. Hoe langer je de vachtverzorging laat slijpen, hoe meer moeite je nodig hebt als je opnieuw begint met de verzorging. Lees hier hoe gemakkelijk het is om het korte haar van je trouwe metgezel te gebruiken.

Kort haar verzorgen: een harige affaire

Of het nu lang, kort, ruw of soepel is, u moet de zorg voor uw dierenvriend niet verwaarlozen, zelfs als uw vierbenige vriend het in eerste instantie verzet. Je lieveling kan alleen door een regelmatige verzorging een gezonde en soepele vacht krijgen. Als u echter de eigenaar bent van een kortharig ras, kunt u een meer ontspannen benadering van poetsen gebruiken. Een keer per week is voldoende om goed voor kort haar te kunnen zorgen.

Kort haar verzorgen bij het wisselen van vacht

Bij het wisselen van vacht is het raadzaam om de vierbenige vriend meer dan eens per week te poetsen. Een kleine tip: borstel je lieveling vaak en baad hem zelden. Vooral kortharige rassen hebben een gevoelige huid die tijdens het baden door chemische toevoegingen kan worden beschadigd.

Gematteerde vacht bij de hond: hoe de hondenbont te verzorgen

Als een hond gematteerde vacht heeft, is het niet alleen een vlek. De huid onder het hondenbont ...

Tips voor het verzorgen van uw hond

Een zachte, natuurlijke borstel of een rubberen knopborstel is het beste voor het borstelen. De vacht wordt zachtjes tegen de korrel geborsteld om losse, dode vacht grondig te verwijderen. Als u zo min mogelijk doorgaat zonder erop te drukken of snel te bewegen, zijn er twee voordelen: uw vierbenige vriend zal het poetsen graag doorstaan ​​en ze zullen zoveel mogelijk los haar oprapen.

Handhaaf de vacht met een massagekam

Je kunt ook een massagekam gebruiken. Het zorgt voor een goede bloedcirculatie en ook voor het welzijn van uw hond. Een zogenaamde "furminator" is ook ideaal voor het gericht verwijderen van losse haren. Het verwijdert losse haren zacht en zeer effectief. Het apparaat mag echter alleen met de lijn worden gebruikt, d.w.z. in de richting van de haargroei.

Pas ook op dat je niet te hard drukt en de huid van je favoriet niet beschadigt. Met gevoel en de juiste uitrusting kunt u gemakkelijk uw doel bereiken en krijgt uw dierenvriend een glanzende en gezonde vacht en een ontspannende massage met een feel-good factor.

Video: Hoe verzorg je jouw hond? DierenpraatTV (Mei 2020).