Informatie

Hoeveel calorieën heeft een kat nodig?

Hoeveel calorieën heeft een kat nodig?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoeveel calorieën heeft een kat nodig?

Calorieën voor katten zijn vrijwel hetzelfde als voor honden. Uw katten zouden ongeveer 15 procent van hun totale caloriebehoefte moeten halen uit magere eiwitten, 25 procent uit gezonde vetten en de rest uit koolhydraten. Katten hebben ongeveer 3,5 gram vlees per dag nodig om aan hun voedingsbehoeften te voldoen.

Eiwit bestaat uit aminozuren en de belangrijkste worden de "essentiële aminozuren" genoemd omdat je lichaam ze niet uit ander voedsel kan maken. Je lichaam heeft eiwitten nodig om spierweefsel te laten groeien, repareren en vervangen. Het helpt ook bij de opbouw van rode bloedcellen en enzymen. Katten kunnen de meeste eiwitten die ze nodig hebben uit hun voer halen. Sommige katten zijn "eiwitbeperkend" en doen het goed op een extreem laag eiwitdieet.

Katten moeten toegang hebben tot magere vleesbronnen zoals kip, vis en konijn vanwege hun lage vetgehalte. De meeste andere eiwitbronnen zoals rundvlees, varkensvlees en gevogelte bevatten te veel vet. Sommige katten zullen ook genieten van een dieet met een hogere eiwit:vetverhouding.

Als uw kat niet genoeg eiwitten lijkt te krijgen via zijn voer, heeft hij mogelijk een tekort. Als dit het geval is, is het belangrijk om zijn dieet aan te vullen met commercieel kattenvoer dat eiwitten bevat. De beste bronnen zijn ei-albumine, vlees en vismeel.

Katten halen hun calcium ook grotendeels uit hun voer, daarom moet je ze geen grote hoeveelheden zuivelproducten geven. Het is het beste om ervoor te zorgen dat ze het grootste deel van hun calcium uit magere kwark en droog kattenvoer halen. Op deze manier wordt het overtollige vet niet opgezogen met calcium en worden ze opgeblazen en zwaar.

Vetten zijn een ander belangrijk onderdeel van het dieet voor katten. Vetten zoals meervoudig onverzadigde vetten (bijv. linolzuur en alfa-linoleenzuur) kunnen hartaandoeningen en kanker helpen voorkomen. Vetten zoals enkelvoudig onverzadigde vetten (bijv. oliezuur) helpen bij de aanmaak van rode bloedcellen en het behoud van een gezonde huid. Uw kat kan de meeste van deze vetten uit zijn voer halen.

Katten kunnen ook al het vet dat ze nodig hebben uit goede bronnen halen, zoals kip, vis en vlees. Sommige katten zijn "vetbeperkend" en houden er helemaal niet van om veel vet te eten. Als dit het geval is, is het belangrijk om zijn dieet aan te vullen met een vetrijk dieet. De beste bronnen zijn visolie, eidooiers en koolzaadolie.

Hoewel eiwitten, vetten en koolhydraten de belangrijkste onderdelen van het dieet van uw kat zijn, zijn vitamines en mineralen ook belangrijk. Calcium is een belangrijke vitamine en mineraal die nodig is voor de ontwikkeling van sterke botten en tanden. Calcium wordt ook gebruikt voor andere biologische functies, waaronder spiercontractie, zenuwgeleiding, bloedstolling, bloedglucoseregulatie en reactie van het immuunsysteem.

Het is belangrijk om uw kat een uitgebalanceerd dieet van vitamines en mineralen te geven om ervoor te zorgen dat hij alle vitamines en mineralen krijgt die hij nodig heeft om een ​​lang en gezond leven te leiden. Veel katten krijgen een vitamine- en mineralensupplement in hun voer. Op deze manier krijgt uw kat de juiste hoeveelheden vitamines en mineralen binnen zonder overspoeld te worden met te veel voedingsstoffen.

Naast hun dieet is het ook belangrijk om uw katten voldoende beweging te geven, vooral degenen die ouder zijn en te zwaar zijn. Veel kattenbezitters denken dat hun kat een geweldig dieet heeft en niet beweegt, terwijl hun kat in werkelijkheid veel meer beweging nodig heeft dan ze krijgen.

Kattenvoer &, Voedselopslag

Het is belangrijk om het voedsel van uw kat veilig te bewaren. Er zijn veel factoren die de kwaliteit van het voer van uw kat kunnen beïnvloeden. U moet er zeker van zijn dat u het voer voor uw kat koopt bij een betrouwbare dierenwinkel of fokker.

U kunt ook kijken of u het voer van uw kat thuis kunt bewaren. Het is belangrijk om het gebruik van plastic voedselbewaarzakken te vermijden. Dit type verpakking is niet veilig voor het voer van uw kat en er kunnen chemicaliën in het voer van uw kat terechtkomen.

Het voedsel van uw kat is hoogstwaarschijnlijk veilig voor bacteriën omdat het in een koelkast wordt bewaard. Je kunt het voer van je kat ook thuis invriezen door een voedselbewaarzakje te maken. Het is het beste om ervoor te zorgen dat het voer van uw kat volledig is ontdooid voordat u het aan uw kat geeft.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het voer van uw kat niet bederft. Sommige voedingsmiddelen, vooral natte voedingsmiddelen, hebben een hoog risico op bederf. Dit kan gebeuren wanneer uw kat voornamelijk vlees eet, zoals de meeste natte voedingsmiddelen op basis van vlees, en niet genoeg fruit en groenten eet.

Sommige soorten kattenvoer bevatten ook veel koolhydraten en weinig eiwitten. U kunt voedingsmiddelen zoeken die evenwichtiger zijn door goed te letten op de ingrediënten en de afbraak van voedingsstoffen.

Droog kattenvoer

Er zijn verschillende soorten kattenvoer op de markt. Droog kattenvoer is vaak een betere optie dan nat kattenvoer, omdat het meer geschikt is voor katten met een gevoelige maag en spijsverteringsproblemen. Droog kattenvoer is vochtarm, bevat geen jus en bevat geen natte ingrediënten zoals vleesbouillon, jus of jusachtige ingrediënten.

Ook is er een ruim aanbod aan merken en soorten droog kattenvoer. Sommige merken droog kattenvoer bevatten een verscheidenheid aan voedingsstoffen, terwijl andere zich richten op één soort voer. Het is het beste om te kijken naar de ingrediënten van het voer dat je je kat geeft en erachter te komen welke hij het liefste heeft.

Droog kattenvoer kan gemaakt worden van een willekeurig aantal ingrediënten. De meest voorkomende zijn droog vlees, droog vlees met groenten en fruit en een combinatie van beide.

Als uw kat de voorkeur geeft aan vlees op basis van vlees, kunt u overwegen om thuis uw eigen kattenvoer te maken. Je kunt droog kattenvoer thuis maken of het bestellen in een voedseldroger van een kattenvoerfabrikant. Het is het beste om ervoor te zorgen dat het voer van uw kat volledig is gedroogd voordat u gaat voerenOpmerkingen:

 1. Heath

  I'm sure this - the wrong way.

 2. Kajinn

  Ik geloof dat je een fout maakt. Laten we dit bespreken. E -mail me op PM.

 3. Shadal

  Volgens mij heb je het mis. Ik bied aan om het te bespreken. Schrijf me in PB.

 4. Mataxe

  Ik denk dat dit een heel goed idee is. Ik ben het helemaal eens met jou.Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos