Kort

Zijn er kattenrassen die vooral honden leuk vinden?


Of honden en katten elkaar leuk vinden, hangt vooral af van hoe ze zijn opgegroeid, maar sommige kattenrassen sluiten sneller vrienden met hun vierbenige vrienden dan andere. U kunt erachter komen wat deze zijn en waar u op moet letten bij het kopen van een kat als u al een hond thuis hebt. Deze schattige Maine Coon-kat en de mooie puppy van de Labrador zijn beste vrienden - Shutterstock / dezi

In principe kunnen alle kattenrassen, inclusief huiskatten, aan honden wennen, vooral als ze bekend zijn met hun vierbenige vrienden van kittenpoten. Maar sommige kattenrassen zijn zo gebreid in hun karakter en voorkeuren dat ze het gemakkelijker vinden om toegang te krijgen tot de vreemde soort.

Een kat kopen in het hondenhuishouden: tips

Belangrijker dan het ras is echter dat uw nieuwe kat niet fundamenteel bang is voor honden. De kans hierop is erg laag als ze honden als kitten heeft leren kennen - u kunt erachter komen bij de fokker en het personeel van het dierenasiel weten meestal welke van hun beschermelingen zijn ervaren. Geef je nieuwkomer met fluweelpootjes de tijd om je hond te leren kennen en geef hem genoeg kansen om zich terug te trekken en te verbergen als de vierbenige vriend te stormachtig wil spelen.

Boskatrassen houden over het algemeen van honden

Noorse boskatten, Siberische katten en Maine Coon-katten nemen honden meestal vrij snel naar hun hart. Noorse boskatten worden beschouwd als zelfverzekerd en slim, maar ook erg sociaal en aanpasbaar. Maine Coon-katten worden soms hondenkatten genoemd omdat ze denken aan de vierbenige vrienden met hun open, speelse en trouwe aard.

Van Siberische katten wordt ook gezegd dat ze bepaalde hond-typische kenmerken hebben. Ze zijn goedaardig, gelukkig en ongecompliceerd, zodat ze goed kunnen opschieten met andere dieren en kinderen in het huishouden. De meeste boskatten kunnen met een beetje geduld aan een katentuig gewend zijn en lopen dan graag aan de riem. Ze vinden het ook leuk om te halen - en hebben een gemeenschappelijke hobby met je hond.

Turkish Van en Turkish Angora kunnen opschieten met honden

De Turkse Angora is geestig, energiek en heeft er geen probleem mee zich tegen haar viervoetige kamergenoot te doen gelden. Het kan ook gebeuren dat het mooie brutale meisje de hond voor de gek houdt. Zelfs de waterminnende Turkse Van heeft niets tegen honden in hun huis zolang ze zien dat de kat de baas is. Vooral met honden die hun passie voor water delen, kunnen ze meestal heel goed met elkaar overweg. Deze omvatten de Labrador en de Golden Retriever.

Communicatie: kat en hond bij elkaar brengen

Zijn katten en honden van nature vijanden? Nee! Het enige dat ontbreekt is de juiste communicatie. Dog ...

Hondenliefhebbers: Amerikaanse korthaar en Europese korthaar

De Amerikaanse korthaar is erg sociaal en kan goed opschieten met honden zodra de grenzen duidelijk zijn gedefinieerd en de viervoetige vriend accepteert wanneer hij de kat met rust moet laten. Haar neef, de Europese korthaar (EKH), deelt deze opvattingen. De huiskat als een niet-gefokte versie van de EKH verschijnt in veel verschillende kleuren, patronen en persoonlijkheden, maar meestal kan hij ook goed opschieten met honden - op voorwaarde dat ze genoeg tijd hebben gehad om eraan te wennen en kunnen beslissen hoe dichtbij ze zijn aan de viervoetige kamergenoot.

Meer hondvriendelijke kattenrassen

Bovendien worden de volgende kattenrassen vaak hondvriendelijk genoemd:
● Japanse bobtail
Holy Birma
● Tonkanese
● Ragdoll-kat
● Bombay
● Abessijnse kat
● Bengaalse kat

Welke hondenrassen houden katten vooral van?

Natuurlijk moet de sympathie tussen hond en kat wederzijds zijn. Honden met een sterk jachtinstinct worden minder aanbevolen voor socialisatie met katten. Honden met een uitgesproken "will to please" zoals Labrador en Golden Retriever zijn het meest geschikt. Maar zelfs kleine, zachtmoedige honden die als metgezel zijn gefokt, kunnen meestal goed opschieten met andere diersoorten. Deze omvatten de Bichon Frisé, de Cavalier King Charles Spaniel, de Papillon en de Maltese hond. Zelfs de pug, de pomeranian en de Havanezer zijn gemakkelijk vrienden met fluwelen poten. Herdershonden zoals de Shetland Sheepdog, Border Collie en German Shepherd, evenals hondenrassen die vaak worden gebruikt als reddingshonden, zoals de Newfoundland-hond, accepteren ook gemakkelijk katten in hun kudde en familie.

Video: rustige muziek voor honden en katten, ontspannende muziek voor slaap huisdier ,deel 3 (April 2020).