Opmerkingen

Dieren op de campus: aaien tegen angst

Dieren op de campus: aaien tegen angst


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Universiteiten profiteren nu ook van de bewezen therapeutische eigenschappen van vierbenige vrienden. Van dieren op de campus wordt verondersteld dat ze studenten bevrijden van de angst voor examens en helpen stress te verminderen. Een beetje strelen, knuffelen en een beetje spelen voordat het examen helpt tegen opwinding en vermindert stressniveaus. Er wordt gezegd dat aaiende honden op de universiteit de angst van studenten wegnemen - Afbeelding: (CC) Flickr / pizzodisevo

Aan de Dalhousie University in Canada probeerden ze het allemaal uit en nodigden een paar knuffels uit. Natuurlijk werden extra jonge honden geselecteerd die luchtig en speels waren: een Golden Retriever, een Dalmatiër, een Sint Bernard, twee Shelties, een Labradoodle en een Papillon maakten ook deel uit van het feest, meldt de "Spiegel". De knuffelcampagne reageerde positief. In totaal wilden 450 studenten de dieren op de campus zien en aaien - of het nu voor stress is of gewoon omdat ze zo schattig zijn - wie weet?

"Ze speelden met de honden en praatten. Dit is natuurlijk niet de oplossing voor stress, maar het is een goede manier om een ​​paar minuten te ontspannen van leren," citeert initiatiefnemer Michael Kean. In elk geval tonen onderzoeken een stressverlichtend effect aan en kan de bloeddruk ook worden verlaagd. De aaien schijnen tevergeefs te zijn geweest - en de donzige vierbenige vrienden genoten er ook zeker van.

0 reacties Log in om te reageren


Video: Honderd jaar geneeskunde voor huisdieren (Mei 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos