Informatie

Hebben vrouwelijke katten menstruatie?

Hebben vrouwelijke katten menstruatie?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hebben vrouwelijke katten menstruatie?

Door: Dr. Jim Sears

Vrouwelijke katten hebben geen menstruatiecyclus zoals vrouwelijke honden en vrouwelijke mensen. In plaats van menstruatie, produceren vrouwelijke katten een afscheiding uit de vagina die een "geurklier" of "poesafscheiding" wordt genoemd. Deze afscheiding bevat meestal bacteriën die "kutlappen" worden genoemd en de geur van vrouwelijke katten wordt vaak beschreven als "zoals een boerenerf" of "zeep en ammoniak". Deze geur is echter niet altijd aanstootgevend en is het meest merkbaar bij dieren die buiten leven of een slechte hygiëne hebben. Sommige poezen begraven hun geurklier graag en produceren geen afscheiding. De frequentie van afscheiding kan van kat tot kat verschillen. Het varieert met de grootte en de gezondheid van de kat. Sommige katten produceren deze afscheiding hun hele leven. Sommige katten produceren het een paar maanden en stoppen dan. Veel katten produceren het helemaal niet en sommige katten produceren het misschien maar één of twee keer in hun leven.

De geurklier van vrouwelijke katten bevindt zich in de vaginale opening. Het bevindt zich nergens anders in het lichaam van de kat. Een kleine, geelgrijze klier aan de basis van de staart scheidt ook een vieze geur af die zeer merkbaar is.

Waarom zijn sommige vrouwelijke katten onvruchtbaar?

Mannelijke katten staan ​​bekend als hengsten omdat ze de meeste kans hebben om nakomelingen te verwekken. Ze worden ook wel territoriaal genoemd omdat ze hun territorium beschermen. Vrouwelijke katten zijn daarentegen niet territoriaal. Ze zijn socialer en leven in grotere groepen.

Vrouwelijke katten hebben een menstruatie omdat ze vruchtbaar zijn. Na het paren begint het lichaam van de poes follikels (enkelvoud follikel) in haar eierstokken te ontwikkelen. Naarmate de follikels zich ontwikkelen, worden eieren (enkelvoud ei) geproduceerd en worden de follikels "rijp".

Naarmate de follikels zich ontwikkelen en groeien, rijpen ze en ontwikkelen ze uiteindelijk een dikke, witte wand die een "ovariumwand" wordt genoemd. Zodra de follikels een bepaalde grootte hebben bereikt, produceren ze een hormoon genaamd "kattenchoriongonadotrofine" (enkelvoudig follikelstimulerend hormoon) dat ervoor zorgt dat de follikels een eicel vrijgeven. De follikels beginnen dan grote hoeveelheden oestrogeen te produceren die de eierstokken stimuleren om het ei vrij te geven.

Wanneer de eierstok op het punt staat het ei vrij te geven, scheurt de follikel en komt het ei vrij. De follikel stopt dan met de productie van oestrogeen. De kat produceert dit hormoon om de eierstok te activeren om het ei vrij te geven.

Wanneer het ei is vrijgegeven, wordt de follikel opnieuw geabsorbeerd en is de follikel er niet meer. Het lichaam van de kat keert terug naar een staat van rust en de cyclus van follikelontwikkeling en ovulatie herhaalt zich.

Vrouwelijke katten ovuleren tot zeven keer in een periode van 24 uur. Het aantal eieren dat door de kat wordt vrijgegeven, hangt af van het aantal follikels dat tijdens de vorige cyclus door de eierstokken van de kat is geproduceerd.

Het ei komt ongeveer een dag of twee nadat de kat ovuleert vrij. Het reist door de eileider naar de baarmoeder en bevruchting vindt plaats wanneer de spermatozoa zich aan het ei hechten. Het bevruchte eitje hecht zich dan aan de baarmoederwand en het hele proces herhaalt zich. Het lichaam van de kat keert terug naar een staat van rust en de cyclus van follikelontwikkeling en ovulatie herhaalt zich.

Hoe wordt bepaald of een poes drachtig is of niet?

Vrouwelijke katten zijn zwanger wanneer een eicel wordt bevrucht door sperma. Dit kan worden bepaald door de baarmoeder van een poes te controleren.

Als de baarmoeder vier kamers heeft, is de kat niet drachtig. Als de baarmoeder vijf kamers heeft, is de kat zwanger.

Vrouwelijke katten hebben geen zichtbare tekenen van zwangerschap en hebben meestal een normale eetlust. Ze kunnen worden gediagnosticeerd door een bloedtest of een urinetest. De bloedtest wordt een "kattenzwangerschapstest" genoemd. Het maakt gebruik van een bloedmonster. De urinetest wordt een "urinezwangerschapstest" genoemd. Het maakt ook gebruik van een bloedmonster.

Is er een probleem als een poes meer dan één nest heeft?

Normaal gesproken hebben vrouwelijke katten één nest kittens. Normaal gesproken produceert de kat een enkel ei in elke eierstok en het eerste nest wordt geproduceerd uit de eerste eierstok die ovuleert.

Af en toe zal de kat echter een ei produceren in elke eierstok. Wanneer dit gebeurt, kunnen er in een periode van 24 uur twee of meer nesten worden geproduceerd. Dit is een aandoening die "multifolliculaire ovulatie" wordt genoemd.

Het lichaam van een poes kan meerdere nesten produceren als ze onvruchtbaar is of als ze een ei produceert dat defect of misvormd is. Wanneer ze meerdere nesten produceert, moet de kat in de gaten worden gehouden omdat ze uitgeput kan raken en moeite heeft om voor alle kittens te zorgen.

Zijn vrouwelijke katten drager van het Feline Immunodeficiency Virus?

Vrouwelijke katten zijn geen drager van Feline Immunodeficiency Virus (FIV). Het is echter nog steeds een goed idee om de kat binnen te houden om andere dieren te vermijden.

Kunnen vrouwelijke katten andere ziekten doorgeven aan kittens?

Vrouwelijke katten geven geen ziekten door aan hun kittens. Hun melk is altijd veilig voor kittens om te eten.

De beste manier om vrouwelijke katten gezond te houden, is door ze te controleren op ziekte en ze te behandelen voor ziekte.

Wat is normale afscheiding uit de vagina van een poes?

Normale afscheiding uit de vagina van een poes omvat geen "poeslapjes". Het kan een kleine hoeveelheid bloed en/of slijm bevatten.

Hebben vrouwelijke katten menstruatie?

Vrouwelijke katten hebben geen menstruatie zoals vrouwelijke honden en vrouwelijke mensen. In plaats van menstruatie, produceren vrouwelijke katten een afscheiding uit de vagina die een "geurklier" of "poesafscheiding" wordt genoemd. Deze afscheiding bevat meestal bacteriën die "kutlappen" worden genoemd en de geur van vrouwelijke katten wordt vaak beschreven als "


Bekijk de video: Vrouwen doen de menstruatie challenge (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos