Informatie

Honden tanden poetsen met zuiveringszout

Honden tanden poetsen met zuiveringszoutWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Honden tanden poetsen met zuiveringszout wordt vaak aanbevolen als een goede eerste stap. De meeste professionele hondentrimmers raden nu het gebruik van waterloze tandpasta's en tandspoelingen aan om overmatige tandsteenvorming te voorkomen, en de producten zijn veel veiliger voor honden. Ze zijn meestal veilig als uw hond voldoende water drinkt om het product te verdunnen.

Een andere goede manier om het gebit van uw hond schoon te houden, is door naar uw dierenarts te gaan. Een jaarlijkse controle wordt aanbevolen en tanden, tandvlees en mond moeten elke twee tot drie maanden worden onderzocht en schoongemaakt. Uw dierenarts kan aanbevelen om de tanden van uw hond te poetsen.

Sommige honden hebben moeite met borstelen. Het beste is een tandenborstel die op het tandvlees van uw hond past en dun en breed genoeg is om tussen zijn tanden te passen. Uw dierenarts kan ook een tandpasta aanbevelen die tandplak helpt bestrijden.

Gebitsverzorging is net zo belangrijk voor katten als voor honden. Net als honden worden de melktanden van katten melktanden genoemd. Naarmate deze tanden beginnen af ​​​​te breken, bouwt tandsteen zich op en verandert uiteindelijk in tandsteen.

Katten kunnen net als honden tandplak krijgen. Het poetsen van hun tanden op dezelfde manier als bij een hond is een goede manier om tandplak te voorkomen. Uw dierenarts kan tandspoelingen voor katten aanbevelen, net als voor honden.

Het goede nieuws is dat er enkele effectieve tandenborstels en tandspoelingen voor katten zijn die net zo veilig zijn als de producten voor honden. Deze producten zijn niet zo sterk als die voor honden. Uw dierenarts kan worden geraadpleegd over de vraag of de hoeveelheid tandplak die uw kat in zijn mond heeft een probleem is. Als het een probleem is, kan uw dierenarts wat agressievere behandelingen aanbevelen.

De meeste katten zijn, net als honden, vatbaar voor parodontitis. De beste manier om dit te voorkomen, is door de tanden van uw kat zo vaak als twee keer per week te poetsen en ongeveer elke week een tandspoeling te gebruiken. Dit kan zo simpel zijn als het tandenpoetsen van uw kat met een kattentandpasta en vervolgens spoelen met een mondwater dat speciaal voor katten is gemaakt.

Als u vragen heeft over het gebit van uw kat, neem dan contact op met uw dierenarts. U kunt ook wat informatie over tandheelkundige zorg voor katten van de ASPCA bekijken.

Vond je dit artikel leuk?

Meld u vandaag nog aan en ontvang gratis updates direct in uw inbox. We zullen uw eml-adres nooit delen of verkopen.

Ik ben Dr. Lisa Lillien en ik heb een Ph.D. in de klinische psychologie. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in het werken met psychische problemen bij kinderen, adolescenten en volwassenen. Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Lees verder…

Over Lisa

Ik ben Dr. Lisa Lillien en ik heb een Ph.D. in de klinische psychologie. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in het werken met psychische problemen bij kinderen, adolescenten en volwassenen. Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Lees verder…


Bekijk de video: Tutorial: tanden poetsen bij hond en kat (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos