In detail

Strandvakantie met hond: badregels

Strandvakantie met hond: badregels


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Badregels gelden alleen voor mensen? Niet noodzakelijk wanneer u op vakantie bent met een hond! Misschien weet je dit: je hond ziet water en hij zit er al in. Wanneer sommige vierbenige vrienden de zee op het strand zien, kunnen ze nauwelijks worden getemd. Hier zijn een paar badregels die u en uw hond op vakantie in gedachten moeten houden. Zwemplezier op vakantie met een hond - Afbeelding: Shutterstock / FeSeven

Zwemmen alleen met fysieke fitheid

De nummer één badregel voor een strandvakantie met een hond is dat uw waterrat alleen het water in mag als aan de noodzakelijke gezondheidsvoorwaarden is voldaan. Als uw hond bijvoorbeeld een febriele infectie, huidaandoeningen, cardiovasculaire problemen of een neiging tot epilepsie heeft, is het beter om zwemmen te vermijden. Je moet er ook voor zorgen dat je hond niet te eigenwijs wordt en zijn eigen toestand overschat. Tip: Over het algemeen moet u altijd toezicht houden op uw hond tijdens het zwemmen - als hij moe is, moet u hem eruit halen. Het is ook belangrijk dat je je hond nooit het water in laat gaan met hondentuigen of halsbanden, omdat ze tijdens het zwemmen met hun poten in de band kunnen raken!

Badregels voor honden: vermijd een volle maag

Zwemmen op een volle buik is gevaarlijk. Dit geldt ook voor uw hond. Aangezien het bloed na het eten voornamelijk wordt gebruikt voor het maagdarmkanaal, kunnen andere delen van het lichaam tijdens het zwemmen ondervoeding krijgen, wat in het ergste geval tot verdrinking kan leiden.

Een andere badregel voor vakanties met je hond is dat je temperatuurschokken moet vermijden. Als de buitentemperatuur in de zomer te warm is, moet uw hond langzaam wennen aan het koele water om cardiovasculaire problemen te voorkomen. Tip: Laat je trouwe viervoeter eerst het koele water in met zijn poten, daarna met zijn benen en pas dan langzaam met zijn hele lichaam.

Strandvakantie met hond? Heel leuk!

Vakantie met hond: wees voorzichtig met zout water

De volgende badregel voor vakantie met een hond bepaalt dat je je vierbenige vriend voldoende drinkwater moet geven voor en na het zwemmen, anders kan hij zeewater drinken. Het hoge zoutgehalte zou ervoor zorgen dat uw loyale metgezel grote hoeveelheden vloeistof onopgemerkt verliest.

Het is ook belangrijk dat u uw zeehond na het zwemmen goed droogt om open huidgebieden met bont te bedekken en deze ook uit de brandende zon te halen. Honden lopen het risico op zonnebrand of zelfs hitteschok!


Video: Vakantie met hond: Beach Resort Makkum (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos