Artikel

Vlooienproducten voor honden: welke zijn er?


Als de hond vlooien heeft, is dit hinderlijk. Een goede reden om ze zo snel mogelijk kwijt te raken! Of nog beter: ze helemaal geen kans geven. Er zijn deze vlooienmiddelen voor effectieve vlooienbestrijding. Oefen vroeg, deze kleine Australische herder denkt aan zijn eerste grote hondenwandeling - Afbeelding: Shutterstock / Zuzule

Cross-country met de hond: weg door het midden!

Vlooienproducten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Voor preventie, behandeling van vlooieninfestatie, of beide. Het is het beste om advies van uw dierenarts te vragen over welke remedie het beste is voor uw hond en of speciale preventie in uw omgeving nodig is of niet.

De vlooienkam is een accessoire dat in geen enkel huishouden mag ontbreken. Het biedt snelle en eenvoudige beveiliging over of een viervoetige vriend is besmet met de vervelende parasieten. Zelfs als je in een gebied woont waar het risico op vlooienbesmetting laag is, moet je af en toe de vacht van je favoriet controleren op vlooien en vlooieneieren, zodat je snel kunt handelen als het ergste het ergste is.

Een vlooien- en tekenkraag is een veelgebruikt en goedkoop middel om uw trouwe viervoeter te beschermen tegen vervelende parasieten. Het is bijzonder gemakkelijk te gebruiken, kan naast de normale kraag worden gedragen en zou een praktisch langdurig effect van maximaal acht maanden moeten hebben.

2. Preventie en vlooienbestrijding

Snelle hulp voor vlooien en nuttig voor preventie: uw dierenarts zal u waarschijnlijk druppeltjes geven in geval van een acute vlooieninfestatie. U kunt ze ook online bestellen en volgens de instructies in de nek van uw vierbenige patiënt laten druppelen. Van daaruit verspreidt het actieve ingrediënt zich door de huid van het dier en geeft vlooien, teken, luizen en hun nakomelingen geen kans.Een vlooienshampoo biedt ook snelle hulp bij vlooieninfestaties en, nadat het dier is gewassen, een paar dagen bescherming tegen de opnieuw aangevallen parasieten. Nadat je de hond grondig met de shampoo hebt gewassen, moet je de dode vlooien gemakkelijk uit hun vacht kunnen kammen met behulp van een vlooienkam.

3. Omgevingsspray in geval van vlooieninfestatie

Een vloshampoo werkt ook in het geval van een zeer sterke vlooieninfestatie als de parasieten zich al in het huis hebben verspreid en zich hebben genesteld in tapijten, ander textiel en hoeken van de kamer. Volg de instructies op het gekochte product zorgvuldig op of vraag advies aan uw dierenarts voordat u de spray gebruikt om vlooien, hun larven en andere overlast aan te pakken.

Bovendien zorgen zogenaamde "foggers" ervoor dat hun omgeving vlooienvrij wordt. Ze beslaan huizen en appartementen om insecten te bestrijden die de komende zes maanden niet het huis in zouden moeten durven. Op de verpakking vindt u informatie over hoeveel vierkante meter de vernevelaar geschikt is.

Video: Levenscyclus van de Vlo (Juni- 2020).