Informatie

Cat 3406e-injectorafstelprocedure

Cat 3406e-injectorafstelprocedure


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Cat 3406e-injectorafstelprocedure

Ik heb vele uren besteed om erachter te komen wat er in godsnaam mis is met deze injector. Ik heb zojuist de solenoïden vervangen en alles leek in orde, dus ik ben verbijsterd. Ik heb een vriend op het werk die exact dezelfde configuratie heeft en hij heeft er nooit problemen mee gehad. Hij heeft een stock e36 met een 2.8tdi, een k&,n cold r intake, k&,n cats en een set Kooks turbo's.

Ik krijg op dit moment het gevreesde controlelampje en ik vroeg me af of iemand me kon helpen begrijpen wat dit zou kunnen veroorzaken. De auto lijkt prima te lopen, net als ik erin stap, krijg ik een lampje en als ik hem start, is alles goed.

Ik heb ook zo'n injector. Het is een e36 met een standaard motor. Maar het lijkt dezelfde opzet, omdat we het op dezelfde manier uitvoerden.

Alle informatie over wat dit zou kunnen veroorzaken, zou levensreddend zijn. Ook als er een manier is om deze te vervangen zonder de kop volledig te trekken, zou ik dat ook graag willen weten.

Als je aan het kleppendeksel trekt, kijk dan onder het gasklephuis. De injector moet het kleine koperen deel in de buis zijn, waar de straal naar buiten spuit en brandstof spuit. Als het er vuil uitziet, verwijder het dan en maak het schoon.

Die injector die je hebt gepost is geen e36-injector. Het is een 3.0l-injector. Hier is een foto van een M32 3.0l-injector. De E36-injector is een 3.3l-injector.

Bedankt! Wat ik me afvroeg was, nadat je het had schoongemaakt, heb je er naar gekeken om te zien of de draden aan het uiteinde ervan verbogen of vuil waren? Ze zien er niet zo uit voor mij, misschien zijn die op de foto verbogen. Maar het zat daar zo strak dat ik de onderste niet kon zien, haha

De auto is een 2000 en ik heb zojuist de motor zelf herbouwd om de distributieriem te verwijderen en de kop eraf te halen zodat ik hem kan opruimen, ik denk dat ze daarvoor het kleppendeksel eraf hadden. Vroeg me af of het veilig is om dit te vervangen door een standaard e36 exemplaar? Ik weet niet zeker of het hetzelfde onderdeel is, maar ik heb er een van een 99 e36, die in mijn auto heeft hetzelfde soort onderdeelnummer als die van jou.

Niet echt, ik wist niet eens dat je ze nog van autosloperijen kon krijgen. Ik las online en de e36-exemplaren lijken een beetje meer te gaan. Ik vond er een met een foto ervan en die zag er ongeveer hetzelfde uit. Ik kocht het van een plaatselijke autokerkhof voor $ 15 dollar. Ik kreeg dezelfde van de 99 e36 op Autoplicity voor $ 45.

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door rv-mike

Ben je van plan om de kop eraf te halen om hem wat op te ruimen?

Ja. Als ik het af heb, wil ik een beetje beter worden in het schoonmaken van de schroefdraad om bij de nieuwe kleppen te passen.

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door rv-mike

Ik hoopte op een beetje hulp. Dit is wat ik denk dat er is gebeurd:

1. Timing chn brak

2. Riem ging door en brak

3. Riem ergens anders gebroken

4. Ik weet niet of ik het aandoe of niet

5. Als dat zo is, staat het niet aan de rechterkant

6. Het is misschien aan de verkeerde kant, maar ik betwijfel het

7. Ik leg het aan de linkerkant op de weg naar buiten

Wat denk je dat er is gebeurd, en kun je me helpen?

Ja, ik denk dat het de linkerkant is. De oude leek meer speling te hebben op het timingkanaal. Deze heeft er geen. Maar ik zou proberen om het aan de linkerkant te krijgen en dan kijken hoe het voelt. Als het aan de verkeerde kant zit, is je enige optie om het weer aan de rechterkant te plaatsen.

Ik moest het van de dealer halen, dus ik ben er vrij zeker van dat ze het aan mij hebben gegeven. Ik had geen autosleutels om de auto te starten. Ik zag ook een vlek op de motorkap en aan de bestuurderskant van het portier. Weet echter niet zeker hoe dat daar is gekomen.

Het is een paar jaar geleden, maar deze auto heeft de afgelopen jaren helemaal niet gereden. Ik kan me niet herinneren wanneer er voor het laatst mee gereden is. De laatste keer dat ik ermee reed was ongeveer 10-15 jaar geleden. Ik heb aardig wat werk aan de auto gedaan. Het is een 99 e36 m3 met ongeveer 150.000 mijl op de teller. Er zijn een paar dingen die ik overweeg om te doen. Deze auto heeft wat roest door het achterste subframe (er zit een gat in). Ik vraag me af hoeveel van de auto ik moet strippen en vervangen. Ook zou ik graag wat aftermarket ophangingsonderdelen plaatsen. Ik weet alleen niet welke onderdelen ik erin moet.

Ik wil deze auto rijden agn! Het loopt gewoon niet goed. Het is dezelfde manier als toen ik het kreeg. Het liep goed, maar zou in spurten gaan. Als hij koud was liep hij prima, maar als hij warmer werd stopte hij. Toen ik hem naar mijn monteur bracht, was het de motor, maar het was ook dezelfde manier waarop hij het jaren geleden aan mij beschreef.

Dit is het verhaal. Ik reed met mijn broer naar huis op weg naar huis, we werden allebei aangehouden en we werden allebei aangehouden. Ik reed van de weg af en ging kijken wat het probleem was met zijn


Bekijk de video: How To Perform A C15 Overhead Valve Adjust. CAT Complete Overhead And Valve Adjustment. (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos