Informatie

Berner Sennenhond tekenfilm

Berner Sennenhond tekenfilm


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Berner Sennenhond tekenfilm karakter

De Berner Sennenhond, Berner Sennenhond, Berner Sennenhond of Berner Dachsbracke in het Duits is een stripfiguur. De Berner-hond van de Berner-berg in de Alpen is een grote berghond, die tot 120 centimeter lang kan worden en bijna drie kilogram kan wegen. De personages komen vooral voor in de tekenfilms van ZDF.

Geschiedenis

De Berner Dachsbracke werd voor het eerst gemaakt in 1955 door het Berner Schattenblatt, een weekblad van Berner Schutzbund. Het stripverhaal kreeg de naam "Der dachswilde" (De berghond), of gewoon "Das dachswilde" (De berghond), en begon met de publicatie in 1956. Der dachswilde was een wekelijks tijdschrift voor humor van Berner Schutzbund.

Karakter

Het stripfiguur is van groot formaat, tot driekwart meter hoog en weegt tussen de 3,5 en 4,5 kilogram. De Berner dachswilde is een grote berghond, die tot 120 centimeter hoog kan worden en die van schouder tot rug ongeveer 20 centimeter meet. De hond is bruin, roodbruin, wit, zwart en heeft lang haar. Hij heeft helderblauwe ogen en zijn snuit heeft een gemiddelde lengte van ongeveer drie centimeter. De hond heeft vier poten, de voorpoten hebben klauwen en de poten van de achterpoten zijn zacht. De grootte van de voeten varieert. Soms heeft de hond een kleine en dunne staart. Het onderscheidt zich door zijn unieke manier van lopen, met zijn benen gespreid en de voorpoten bijna recht. De Berner teckel heeft grote poten, waardoor hij niet op handen en voeten kan bewegen. De neus van de hond is groot en zijn tong is dik en rood. De hond heeft sterke hoektanden, waaronder een groot aantal hoektanden. De hond heeft een brede mond, met een grote, brede tong en een sterke kaak.

De Berner dachswilde heeft ook lang, geel of bruin haar, met weinig onderscheid tussen lengte, dikte en kleur.

Referenties

Externe links

dachsbracke.com - dachswilde.com

Categorie:Fictieve Duitse dieren

Categorie:Humorstrips

Categorie:Fictionele personages geïntroduceerd in 1956

Categorie:Fictionele honden

Categorie:Fictieve Zwitsers

Categorie:Fictief personeel van het Zwitserse leger

Categorie:Fictieve veteranen uit de Tweede Wereldoorlog

Categorie:Fictieve soldaten

Categorie:Strips met antropomorfe personages


Bekijk de video: لعبة المركبات والشخصيات الجراء (Mei 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos