Informatie

Hoe geef je een kat een insuline-injectie?

Hoe geef je een kat een insuline-injectie?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoe geef je een kat een insuline-injectie??

Aanbevolen

Dit is het soort vraag waardoor eigenaren van katten zich vaak afvragen of ze hun geliefde kat pijn gaan doen. Maar insuline-injecties voor diabetes mellitus zijn net zo veilig als shots voor mensen, en ze zijn zelfs gunstig voor katten. We willen allemaal onze katachtige metgezellen de best mogelijke zorg kunnen geven, en insuline-injecties zijn het beste hulpmiddel dat we voor die taak hebben. Ik zal de insuline-injecties en de veiligheid van het geven ervan aan een kat in dit artikel bespreken. Ik hoop dat je mijn aanbevelingen nuttig vindt wanneer je je kat voorbereidt op deze procedure.

De geschiedenis van diabetes mellitus

Diabetes is een aandoening waarbij er te veel suiker (glucose) in het bloed zit. De suiker kan in het bloed blijven en veranderingen veroorzaken die zeer schadelijk zijn voor het lichaam. Insuline-injecties kunnen worden gebruikt om te proberen de suikerspiegel in het bloed normaal te houden. Insuline is een hormoon dat ervoor zorgt dat de suiker cellen in het lichaam kan binnendringen en door het lichaam kan worden gebruikt voor energie.

De alvleesklier van de kat produceert insuline, maar het is meestal nodig om met glucose te werken om suiker in de cellen te krijgen. Zonder insuline blijft het bloed te hoog in suiker en wordt het lichaam geschaad. Diabetes mellitus is een langdurige aandoening die met insuline wordt behandeld, maar meestal niet op insuline reageert. Type I diabetes is een aandoening waarbij het lichaam geen insuline aanmaakt. Type II diabetes is een aandoening waarbij de alvleesklier wat insuline kan produceren, maar er te veel suiker in het bloed komt.

De kat kan symptomen van diabetes mellitus vertonen voordat de diagnose wordt gesteld, maar meestal ontdekt de eigenaar dat er iets mis is met de kat en wordt er een insuline-injectie toegediend.

Hoe krijgen katten diabetes?

Voor de meeste kattenbezitters houden ze geen rekening met de mogelijkheid dat hun katten diabetes kunnen krijgen. Maar het is mogelijk dat een kat diabetes krijgt, en als dat het geval is, is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is en hoe het kan worden voorkomen.

Katten worden geboren met bloedsuiker in hun systeem. Als een kat gestrest raakt doordat hij naar een nieuwe omgeving is verhuisd of van zijn moeder wordt gescheiden, kan de bloedsuikerspiegel stijgen. Ze kunnen ook diabetes krijgen als ze grote hoeveelheden suiker eten. De kat zal waarschijnlijk diabetes krijgen als de bloedspiegels hoog genoeg zijn.

Wat veroorzaakt diabetes bij katten?

Jarenlang werd aangenomen dat de pancreas van een kat niet in staat was om voldoende insuline aan te maken. Dit kwam omdat de pancreas van de kat cellen produceerde die geen insuline konden produceren, en de cellen waren niet in staat om insuline te produceren omdat ze een eiwit misten dat de cellen hielp om insuline te produceren. Bij sommige katten kan de alvleesklier voldoende insuline produceren en voldoende insulinecellen produceren, maar de geproduceerde hoeveelheid is onvoldoende vanwege de hoge suikerspiegels in het bloed.

Sommige katten hebben een genetische aanleg voor diabetes. Onderzoek toont aan dat een genetische verandering in de genen van de kat bepaalt hoe ze op suiker reageren. Hoewel dit onderzoek is gedaan met specifieke kattenrassen, zijn er kattenrassen met een genetische aanleg voor diabetes. De genen die bepalen of een kat diabetes heeft, bevinden zich op het X-chromosoom. Als een kat deze genen heeft, heeft de kat een grotere kans om diabetes te krijgen.

Diabetes voorkomen bij katten

Als uw kat aanleg heeft voor diabetes, kunt u proberen de bloedsuikerspiegel van de kat onder controle te houden door voorzichtig te zijn met het dieet van de kat. Geef je kat minder suiker en meer groenten en vetarm vlees en probeer hem kattenvoer te geven met minder koolhydraten.

Daarnaast kun je ervoor zorgen dat je kat niet gestrest raakt en proberen ze goed gehydrateerd te houden. Door goed op het dieet van uw kat te letten en ervoor te zorgen dat ze voldoende beweegt, kunt u helpen de kans op diabetes te verkleinen.

U moet ook met uw dierenarts praten als uw kat symptomen van diabetes heeft en deze onmiddellijk laten controleren.

Naast voeding en een regelmatig lichamelijk onderzoek, is het erg belangrijk dat uw kat minstens één keer per jaar zijn bloedglucosewaarden laat controleren. Uw dierenarts kan een snelle, pijnloze test gebruiken om de bloedsuikerspiegel van uw kat te bepalen.

Als uw kat diabetes heeft, is het belangrijk om uw kat goed in de gaten te houden, zodat u tekenen van diabetes kunt opmerken. Diabetes bij katten kan levensbedreigend zijn als het niet wordt gediagnosticeerd. De gezondheid en het welzijn van uw kat moeten altijd uw topprioriteit zijn.

Bel (727) 779-9404, of e-mail ons op [email protected], voor meer informatie over diabetes bij katten.

Bij Florida Animal Clinic hebben we goed nieuws om te delen!

Volledig natuurlijk voer voor huisdieren

In onze kliniek bieden we een verscheidenheid aan volledig natuurlijke, hoogwaardige, graanvrije en glutenvrije diervoeders. We zijn een gecertificeerde biologische, gecertificeerde humane en glutenvrije gecertificeerde faciliteit en zijn een trots lid van het Better Business Bureau.

In onze kliniek bieden we een verscheidenheid aan volledig natuurlijke, hoogwaardige, graanvrije en glutenvrije diervoeders. We zijn een gecertificeerde biologische, gecertificeerde humane en glutenvrije gecertificeerde faciliteit en zijn een trots lid van het Better Business Bureau.

Onze diensten

We bieden huisdieronderzoeken, vaccinaties, operaties, voorgeschreven medicijnen, sterilisatie en castratie, tandheelkunde en nog veel meer diensten. We bieden ook pensions, dierenbenodigdheden en nog veel meer. Neem vandaag nog contact met ons op om een ​​afspraak in te plannen.

We bieden huisdieronderzoeken, vaccinaties, operaties, voorgeschreven medicijnen, sterilisatie en castratie, tandheelkunde en nog veel meer diensten. We bieden ook pensions, dierenbenodigdheden en nog veel meer. Neem vandaag nog contact met ons op om een ​​afspraak in te plannen.

Getuigenissen

"Dr. Pecot kwam me te hulp en gaf een gratis onderzoek voor mij. Mijn kat had wormen en hij zorgde ervoor dat ze gezond was. Mijn andere dierenarts had het extreem druk, dus Dr. Pecot zei dat het geen probleem zou zijn om te zien hem tijdens zijn vrije uren. Ze was zeer grondig en kreeg de testresultaten binnen 2 dagen terug. Als ze de tijd heeft en ik ooit in de buurt ben, zal ik terugkomen om haar te zien. " ~ Maria B.

"Zeer kundig, gaf me het gevoel dat ik hun enige patiënt was, en nam de tijd om dingen tot in detail uit te leggen. Heel prettig en professioneel." ~ Jennifer N.


Bekijk de video: Terapi Insulin (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Swift

  Radicaal de onjuiste informatie

 2. Synn

  Voorheen dacht ik daar anders over, bedankt voor je uitleg.

 3. Jonah

  Je hebt het doel bereikt. Daarin zit ook iets voor mij, het lijkt me een heel goed idee. Helemaal met je eens.

 4. Wally

  Bedankt, ik vond het artikel leukSchrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos