Opmerkingen

Hitteberoerte bij de hond: hoe hem te herkennen


De hete zomermaanden brengen veel inspanning met zich mee voor je trouwe viervoeter. Je zou een hitteberoerte bij de hond zo snel mogelijk moeten kunnen herkennen - eerste hulp kan hier een redder in nood zijn. Tuimelen en apathie zijn tekenen die wijzen op een zonnesteek bij de hond - Afbeelding: Shutterstock / Evgeny Subbotsky

Honden hebben de neiging om een ​​snel stijgende lichaamstemperatuur te hebben - dus in de zomer is het natuurlijk belangrijk om de waarschuwingssignalen van een zonnesteek snel te kunnen herkennen. Honden reguleren alleen hun lichaamstemperatuur door met hun tong te hijgen en op hun poten te zweten. Helaas treden koorts en hitteberoerte bij de hond vaak sneller op dan verwacht. En hier is voorzichtigheid geboden: vanaf een lichaamstemperatuur van 41 tot 43 graden Celsius wordt het levensbedreigend voor de hond.

Hitteberoerte bij de hond: alarmsignalen

Over het algemeen is voorzichtigheid geboden bij hoge temperaturen als het gaat om direct zonlicht. Als je trouwe viervoeter lang buiten is, moet je beter op zijn gedrag letten: ziet hij er saai en apathisch uit? Zwaar hijgen is een duidelijk teken om een ​​hitteberoerte bij de hond te detecteren. Sommige honden hebben ook problemen met normale bewegingen - zoals wiebelen.

Mooi: honden met blauwe ogen

Hoe de oververhitting van je trouwe viervoeter te herkennen

Als de hitteberoerte van de hond erg geavanceerd is, bestaat er een risico op een instorting van de bloedsomloop. Bewusteloosheid is hier het onmiskenbare teken. Braken is ook een symptoom dat sommige vierbenige vrienden hebben als ze te veel oververhitten. Natuurlijk is er binnen enkele seconden actie nodig. Eerste hulp zoals onmiddellijke koeling en hydratatie zijn noodzakelijk. In het beste geval, laat uw hond opnieuw controleren door de dierenarts.

Video: Symptomen en behandeling oververhitting hond (April 2020).