Informatie

Spaanse waterhonden: verzorging en verzorging

Spaanse waterhonden: verzorging en verzorging


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Spaanse waterhonden - ook wel Perros de Agua Español genoemd - worden gekenmerkt door hun vacht. De verzorging van de krullenpracht bezit enkele speciale functies die moeten worden overwogen. Zo'n schattig krullend hoofd - Afbeelding: Shutterstock / avarand

Als het gaat om het verzorgen van Spaanse waterhonden, is vacht de ultieme en de all-in-one.De krullen van de Perro de Agua Español groeien een leven lang - dus ze zijn niet onderhevig aan haarveranderingen. Dit feit zorgt ervoor dat de krullende hoofden populaire honden zijn voor mensen met allergieën. Hoewel er geen garantie is dat mensen met hondenallergie minder ongemak hebben met de Perro dan met andere honden, gebeurt het wel vaak. Passende zorg is echter belangrijk.

Verzorging van de vacht

Spaanse waterhonden mogen nooit worden geborsteld. Dat zou de krullende vachtstructuur vernietigen. Hun vacht moet echter een of twee keer per jaar worden ingekort of onmiddellijk worden geschoren. De ideale lengte hier is 3 tot 6 millimeter - u moet hier gelijkmatig scheren en geen kapsels knippen. Tussendoor moet u de vacht van uw Perros de Agua Español onderzoeken op gematteerde gebieden en deze indien nodig uit elkaar trekken. De vierbenige vriend moet ook regelmatig gaan zwemmen - dit ondersteunt ook de verzorging van zijn vacht.

Waterhonden: sportieve vierbenige vrienden met een speciaal kapsel

Spaanse waterhonden: hier moet je op letten

Een belangrijk punt is de klauwverzorging van de hond voor mensen met allergieën. Als je met je trouwe viervoeter in de stad woont en hij veel op harde oppervlakken loopt, moet je de klauwen van de hond regelmatig controleren en indien nodig inkorten.

Spaanse waterhonden hebben ook zeer dicht behaarde oren. Dit beschermt het gehoororgaan tegen vreemde voorwerpen, maar teveel oorsmeer kan gemakkelijk tot ontsteking leiden. Het is het beste om het haar voorzichtig uit de oorschelp te trekken.


Video: Mingo's verzorging (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos