Kort

Tips voor het onderhoud van de Rhodesian Ridgeback


Zodra de optimale houdingscondities voor een Rhodesian Ridgeback zijn gecreëerd, is de verzorging ervan niet moeilijker dan die van andere hondenrassen. Je moet op deze dingen letten. Rhodesian Ridgeback: Een mooie, gemakkelijk te verzorgen hond - Afbeelding: Shutterstock / Zuzule

De Rhodesian Ridgeback is groot, sterk en heeft een korte vacht. Naast het verzorgen van zijn vacht, moet u ook regelmatig de tanden, oren, ogen en klauwen van het dier controleren.

Hoe de vacht van de Rhodesian Ridgeback te verzorgen

Met zijn korte jas zonder ondervacht is de Ridgeback vrij eenvoudig om voor te zorgen. De vierbenige vriend heeft weinig haar - alleen bij het verwisselen van de vacht, zoals bij alle honden, kan het een beetje meer krijgen. Borstel het regelmatig gedurende deze tijd om het te ondersteunen.

Maar zelfs als hij zijn haar niet verandert, is de hond blij met een kleine massage met een mooie borstel ertussen. Dit stimuleert niet alleen de bloedcirculatie in de huid, maar verwijdert ook dode huidcellen.

Controleer regelmatig ogen en oren

De ogen van de hond moeten er altijd helder en onbewolkt uitzien. Als u waterige ogen, roodheid of verwondingen heeft, moet u een dierenarts raadplegen. De grote oren van de hond moeten ook regelmatig worden gecontroleerd voor een gezond uiterlijk. Let op veranderingen of vervuiling. Het is het beste om deze laatste zorgvuldig schoon te maken met een vochtige papieren handdoek, maar dring nooit in de gehoorgang.

Als uw huisdier gevoelig is voor aanraking of een oorletsel heeft, moet u naar een dierenarts gaan om het gevoelige gehoorapparaat te laten controleren.

Tanden en klauwen van de Rhodesian Ridgeback

De tanden van de Rhodesian Ridgeback moeten van tijd tot tijd worden onderzocht op veranderingen zoals tandsteen, roodheid of verwondingen aan het tandvlees. Ga naar een dierenarts als je iets opmerkt, net alsof je hond plotseling niet zo goed eet als anders. Speciale tandenpoetshapjes en kauwbotten helpen tandproblemen te voorkomen.

De beste hondenborstels voor verzorging

Net zo leuk als ravotten en knuffelen met je trouwe viervoeter is - tijdens de verandering van bont ...

Om de klauwen van uw huisdier gezond en kort te houden, is het meestal voldoende om ze op asfalt te nemen voor een wandeling. Als de klauwen nog steeds te lang zijn, kunt u de dierenarts laten zien hoe u ze kunt knippen of vijlen. Zoals bij elke andere hond, moet u zich ook concentreren op een gezond dieet, regelmatig bezoek aan de dierenarts en een soortgebonden, goed doordachte houding.

Video: TIps voor de onderhoud van je gazon (Mei 2020).