In detail

Tips voor het houden van de Birmese kat


Over het algemeen is de houding van de Birmaanse kat eenvoudig. Het belangrijkste dat je moet meenemen voor de prachtige fluwelen poot is tijd. Ze is helemaal niet blij om alleen te zijn. De Birmaanse kat: hoe de fluwelen poot te houden en te verzorgen - Afbeelding: Shutterstock / Alinute Silzevicuite

Wat de houding betreft, lijkt de Birmese kat op de Siamese kat in zijn eisen: de fluwelen poot uit Myanmar in Zuidoost-Azië is ook erg sociaal, actief en open. Ze wil vooral druk zijn - spelen, ravotten of knuffelen.

Houding: ideaal in paren of met veel tijd

De essentie van de kleine kat wordt vooral gekenmerkt door zijn genegenheid en zijn uitgesproken activiteit. Het is niet voor niets dat de Birmese kat de bijnaam 'menselijke kat' draagt. Als je overweegt een vertegenwoordiger van dit prachtige kattenras te kopen, moet je altijd overwegen of je genoeg tijd en energie hebt om voor je huisgenoot te zorgen. Een gedetailleerde, dagelijkse game-eenheid moet net zo natuurlijk zijn als knuffelen en strelen. Als je de kat misschien niet de tijd kunt geven die hij nodig heeft, overweeg dan om een ​​tweede fluwelen poot te kopen - je bent vaak beter af in paren.

Kleine kattenrassen: deze horen erbij

Zorgen voor de Birmese kat

Kortom, niets staat het appartement in de weg. Als je genoeg ruimte hebt en genoeg omgaat met de Birmese kat, kan het goed voelen, zelfs zonder vrije toegang.

Wat het verzorgen betreft, is dit ras ook relatief ongecompliceerd. Af en toe de kat borstelen is meestal voldoende om de vacht glanzend en zijdeachtig te houden. Omdat het bijna geen ondervacht heeft, kunnen mensen met allergieën er vaak goed mee omgaan.

Video: 15 redenen waarom heilige Birmanen de zaligste katten ter wereld zijn (Augustus 2020).