Kort

Tonkanese: juiste houding voor de kat


Als je een Tonkanese bij je hebt laten intrekken, moet je daar veel tijd voor plannen. Spelen, knuffelen en tijd doorbrengen met je mensen is erg belangrijk voor deze mooie, gemakkelijk te onderhouden fluwelen poot. De Tonkanese is een mooie, speelse kat - Afbeelding: Shutterstock / dezi

Het aanpasbare Tonkanese is vooral belangrijk: dat ze weinig alleen is en haar eigenaren er vaak mee willen omgaan. De fluwelen poot heeft gewoon de aandacht van zijn mensen nodig en geniet ervan. Maar de dierenmaatschappij is ook voor hen onvervangbaar.

Houding met actie en kameraden: de Tonkanese

Houd de Tonkanese indien mogelijk niet alleen. Ze is een bijzonder aanhankelijke, behoeftige kat - knuffelen, elkaar verzorgen, spelen en ravotten is het leukst voor haar met een tweede fluwelen poot met een temperament dat op haar lijkt.

Ze is ook graag bij haar mensen en houdt van spelen. Jagen op ballen of hengels en trucs leren is het juiste voor de slimme, enthousiaste familieleden van de Birmese en Siamese katten. Je moet de nieuwsgierige kat op een plank laten springen of een boodschappentas opruimen, want nieuwsgierigheid is van nature.

In het appartement of met gratis toegang

Als het gaat om het houden van omstandigheden, is de zeldzame, lieve vierbenige vriend zeer flexibel. Ze kan bij je intrekken als freelancer, maar voelt zich ook comfortabel in een groot, katvriendelijk appartement.

Birma, Siam en Co: exotische kattenrassen

De zachte Tonkanese kan meestal prima overweg met kinderen, en dankzij de gezelligheid is er niets te zeggen tegen het houden in een gezin. Bovendien is de kat robuust en met zijn korte, gemakkelijk te onderhouden pels ook erg ongecompliceerd in het dagelijks leven.