Opmerkingen

Wanneer is een kat opgegroeid?


Als je thuis een jonge kat hebt, vraag je je misschien af ​​wanneer je kleine hoofdrolspeler volwassen is - het antwoord hangt af van verschillende factoren. Deze kleine kater heeft iets meer tijd nodig om op te groeien - Afbeelding: Shutterstock / andreaciox

Zelfs als een kat volwassener is en vanaf de leeftijd van acht weken razendsnel lijkt te groeien, is hij nog lang niet volwassen. Het duurt ongeveer twaalf maanden of een jaar voordat het jonge dier zijn definitieve grootte bereikt - echter, zoals altijd, bevestigen uitzonderingen de regel.

Verschillen in de kattenrassen

Wanneer de kat volgroeid is, hangt ook af van zijn ras. Er zijn vroege ontwikkelaars zoals de Siamese kat en late ontwikkelaars zoals de gigantische Maine Coon-kat. Het laatste duurt ongeveer drie jaar om zijn uiteindelijke lengte en gewicht te bereiken. Afhankelijk van het ras en geslacht kan de ontwikkeling van katerwangen de indruk wekken dat het dier nog steeds groeit, omdat de sterke kop het hele dier massiever doet lijken. Het is ook mogelijk dat de kat na het voltooien van de groei nog steeds goed vacht en dus groter lijkt.

Verander door houding en leefomstandigheden

Zelfs als je kunt aannemen dat de meeste katten tegen het jaar volgroeid zijn, kun je nog steeds veranderingen in je huistijger opmerken. Deze hebben vooral invloed op de gestalte van de kat, maar kunnen de indruk wekken dat hij nog steeds groeit. Een mogelijk nog steeds niet gecastreerde eenjarige kan duidelijk slanker zijn en dus ook kleiner lijken dan een ietwat oudere, gecastreerde man die een meer comfortabele gestalte heeft verworven.

De tien schattigste kittens ter wereld

Een actieve, sportieve freelancer kan nog steeds veel spieren aanspannen en daardoor groter en sterker lijken, hoewel de schouderhoogte is gebleven. Als bepaalde factoren de groei verstoren, zoals ondervoeding of ziekte, kan de groei langer duren of zelfs worden onderbroken.

Video: Top 10 KINDEREN Opgevoed door DIEREN! (Juni- 2020).