Informatie

Waar bevindt zich het hart van een hond?

Waar bevindt zich het hart van een hond?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Waar bevindt zich het hart van een hond? (Als uw hond ademt of een hartslag heeft, gaan we ervan uit dat het NIET in de borstkas is. Hoogstwaarschijnlijk bevindt het hart zich in de buik. In dit bericht wordt ervan uitgegaan dat uw hond in shock is en niet ademt of Als uw hond een hartslag heeft van 60 BPM (slagen per minuut) en niet ademt, moet u mogelijk onmiddellijk de dierenarts bellen voor reanimatie.)

Je hebt het waarschijnlijk in een tekenfilm gezien: een hondenkop aan het ene uiteinde van een lichaam en een hondenstaart aan het andere. Voor het grootste deel is dat een redelijk nauwkeurig beeld van hoe het lichaam van een hond eruit ziet. Het hoofd van een hond heeft veel belangrijke structuren, en het hoofd en de nek zijn het meest kwetsbaar en zijn vaak de eerste delen van het lichaam die gaan.

Dus waar bevindt het hart van een hond zich? Dat hangt van je hond af. Sommige honden hebben twee harten en sommige hebben er één. Maar alle honden hebben één hart en het bevindt zich in de borst in een positie die de hartbasis wordt genoemd. (Als je je afvraagt, is de basis van een bot waar de boven- en onderkant samenkomen.) Het hart heeft de taak om continu te kloppen, en het doet dit door ritmische samentrekkingen van de spieren te maken. De twee grote spieren in het hart worden de atria (de bovenste) en de ventrikels (de onderste) genoemd. Deze trekken zich in volgorde samen en hun ritmische kloppen zorgt ervoor dat het hart gaat pompen. De vier kamers van het hart worden gescheiden door septumspieren, waardoor zuurstofrijk bloed naar binnen kan gaan en zuurstofarm bloed naar buiten kan gaan.

De hartbasis bevat de volgende structuren:

a) de atria (bovenste kamers),

b) de ventrikels (lagere kamers),

c) de oorschelpen (bovenste kamers), en

d) de longslagader (een structuur die bloed van het hart naar de longen transporteert).

Je kunt in het diagram zien dat alle structuren zich aan de rechterkant van het hart bevinden.

Toen ik student diergeneeskunde was, heb ik geleerd dat de hartbasis in drie kamers is verdeeld:

a) het rechter atrium,

b) de rechter hartkamer, en

c) de rechter oorschelp.

Deze drie kamers werken op dezelfde manier samen als de atria en de ventrikels. In het diagram wijzen de blauwe pijlen naar deze drie kamers. Toen ik een student was, werd het rechter atrium de systemische veneuze terugkeer genoemd, omdat hier bloed uit de systemische circulatie het hart binnenkomt.

Ik weet niet zeker of dit een nieuwe of oude lering is, maar wat was de oude lering? Waar bevindt zich het hart van een hond? In mijn oude leerboeken (van ongeveer vijf jaar geleden) stond dat de hartbasis in vier kamers was verdeeld:

a) het rechter atrium,

b) de rechter hartkamer,

c) de linker hartkamer, en

d) de longslagader.

Ik denk dat dit de oude leer is. Het atrium en de ventrikels zijn altijd samen geweest, zonder septumspier die ze scheidde. Maar hoe zit het met de longslagader? Waar komt deze structuur vandaan?

De longslagader is de structuur die bloed van het hart naar de longen vervoert. Het is genoemd naar de Griekse arts Hippocrates, die het als eerste beschreef. Het is de enige slagader in het lichaam die geen kleppen heeft. De longslagader vervoert zuurstofrijk bloed van het hart en brengt het naar de longen, zodat de longen zuurstof kunnen opnemen. In ruil daarvoor draagt ​​de longslagader de koolstofdioxide die de longen afgeven terug in het lichaam. Daarom weten we dat zuurstofarm bloed slecht is.

Het diagram van het hart en de longslagader dat ik in mijn vorige post tekende, toonde het hart van een hond met zijn longslagader en aorta. Maar waar komt de aorta vandaan? In mijn tekening komt de aorta uit de rechterboezem, wat betekent dat hij deel uitmaakt van het rechterhart.

Wanneer de hartbasis wordt opgesplitst in zijn componenten, ziet het diagram van het hart er als volgt uit:

De atria en de ventrikels bevinden zich aan de rechterkant van het hart, terwijl de oorschelp en de longslagader zich aan de linkerkant bevinden.

Het hart van een hond bestaat uit vier kamers, die allemaal op dezelfde manier samenwerken als de atria en ventrikels.

Het hart is verdeeld in vier kamers en elke kamer heeft zijn eigen kleppen.

Zoals vermeld in eerdere berichten, zijn de kamers van het hart het rechter atrium, rechter ventrikel, linker atrium en linker ventrikel. De twee zijden van het hart zijn gescheiden door een wand die voorkomt dat bloed van de ene naar de andere kant gaat, maar ze zijn verbonden door vier kleppen, één in elke kamer. In deze tekening geven de pijlen de richting aan waarin het bloed stroomt. Vanuit de vena cava stroomt bloed het hart binnen. Het stroomt door de twee boezems, in de rechterkamer en vervolgens in de longslagader. Nadat het in de rechterkant van het hart is gegaan, gaat het bloed terug in de vena cava. Wanneer bloed zich in de vena cava bevindt, bevindt het zich niet in de rechterkant van het hart, maar de longen voorzien het bloed van zuurstof.

Het diagram toont de structuren in het hart. De longslagader vervoert zuurstofrijk bloed van de longen naar het hart en de aorta vervoert bloed van het hart naar de rest van het lichaam. De vena cava en het rechter atrium zijn niet getekend op het diagram.

Het hart heeft vier kamers, die van elkaar worden gescheiden door kleppen. De kleppen zorgen ervoor dat het bloed maar in één richting kan stromen. Bloed stroomt vanuit de vena cava, door het rechter atrium, de rechter ventrikel en de longslagader, en gaat dan terug naar de vena cava.

Toen we de structuren van het hart bespraken, zei ik dat er aan elke kant van het hart twee kamers zijn. Je kunt zien dat het rechter atrium is verbonden met de



Opmerkingen:

 1. Skeet

  opmerkelijk genoeg is dit het meest waardevolle antwoord

 2. Clyftun

  It is obvious in my opinion. Ik heb het antwoord op uw vraag gevonden in google.com

 3. Cynhard

  Het is jammer dat ik het nu niet kan zeggen - ik ben te laat voor een vergadering. Maar ik zal terugkeren - ik zal noodzakelijkerwijs schrijven dat ik over deze vraag denk.

 4. Kazrami

  Het is gewoon een geweldig onderwerp

 5. Clint

  Prompt, aan wie kan ik het vragen?



Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos