Informatie

Dummy training met honden: wat is het eigenlijk?


Het principe van dummy-training is heel eenvoudig: de man gooit een object, de dummy, en zijn hond moet het terughalen en naar hem terugbrengen. De training is ontwikkeld om jachthonden te trainen om wild op te halen. Dummy-training is een populaire hondensport onder retrievereigenaren - Afbeelding: Shutterstock / vgm

Het doel van dummy-training is niet om echt spel te gebruiken om jachthonden te trainen - oefenen met een dummy is gewoon diervriendelijker. De training is ook geschikt voor eigenaren van jachthonden die hun vierbenige vrienden als familiehonden willen houden en niet voor de jacht: dummy-training brengt de honden op volle capaciteit en zorgt ervoor dat ze hun jachtinstinct kunnen leven - maar niet in het wild.

Hoe werkt dummy training?

In dummy-training werken mensen en honden in een team: de hondeneigenaar gooit een terugneembaar object, de dummy. De hond moet zijn vliegroute in de gaten houden, op commando beginnen en het item ophalen om het terug te brengen naar zijn eigenaar. Hoe eenvoudig dat ook klinkt, de trainingseenheden kunnen zo worden ontworpen dat het spannend blijft. Training kan overal plaatsvinden: in de tuin, in het bos, op het water of in het veld - hoe gevarieerder de omgeving de hond biedt, hoe interessanter het voor hem is. Verschillende taken - bijvoorbeeld ophalen uit de struiken of uit het water - maken training een uitdaging en maken ook optimaal gebruik van vierbenige vrienden met een hoog jachtinstinct.

Voor welke honden is de sport geschikt?

Dummy-training is leuk voor de meeste jachthonden - ongeacht of ze als jacht- of familiehonden worden gehouden. Retrievers zijn bijvoorbeeld gemaakt voor het retrieval-spel, het is hun absolute specialiteit. Als ze als familiehonden worden gehouden en hun jachtinstinct niet kunnen leven, biedt dummy-training hen een mooie gelegenheid om hun passie na te streven en hen te weerhouden van andere verleidingen.

Het ophalen gaat meestal in een hoog tempo en wordt meestal geassocieerd met veel beweging - dit is niet het juiste voor elke hond. De training is daarom niet zo geschikt voor oude honden of vierbenige vrienden met gewrichtsproblemen. Kleine, nogal onsportieve viervoeters, zoals pugs of Franse bulldogs, zijn ook meer geneigd enthousiast te zijn over stillere, comfortabelere sporten.

Oefen vroeg: trackwerk voor puppy's

Traceren, d.w.z. snuiven van sporen, is een specialiteit van veel honden. Als je ...

Video: Hoe beoefent u Dummy Work met uw hond? (Augustus 2020).