Informatie

Hond heeft iets vast in de bodem

Hond heeft iets vast in de bodem


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hond heeft iets vast in de bodem van zijn voet

Een vriend van mij had een hond met een probleem in de onderkant van zijn voet. Zoiets had hij nog nooit eerder opgemerkt. Deze hond is een 2-jarige boxermix en weegt tussen de 70 en 80 lbs. Het is een leuke hond die lekker rond rent en speelt, hij bijt en blaft ook.

Hij is gezien door een dierenarts. Geen problemen op het oppervlak van zijn voet. Er zit een soort voorwerp in de onderkant van zijn voet. Het doet geen pijn, maar hij leek wat ongemak te hebben.

Het probleem is dat het een beetje moeilijk te beschrijven is. Het voelt alsof er iets in zit, en dan is er iets dat aan de onderkant van de voet trekt. Soms, wanneer hij zijn voet probeert te bewegen, voelt het alsof er een object in de onderkant van zijn voet zit en beweegt.

Dit is niet pijnlijk, maar het lijkt een soort effect te hebben.

Deze foto (als je naar beneden scrolt) is de dierenarts die probeert uit te leggen wat ze aan de binnenkant van zijn voet zag. Het ziet eruit als iets dat probeert te bewegen vanaf de binnenkant van de voet, maar er niet uit kan komen.

Ik heb de dierenarts gebeld voor een second opinion. Er zijn geen rode vlaggen bij de hond. Ik vroeg de dierenarts of dit geopereerd moest worden en ze zei dat ze me zou vertellen wanneer ze de kans had om met de patiënt te praten (dit was op woensdag).

Ze vertelde me dat ze me over een paar dagen zou bellen als een operatie nodig is.

Als je je afvraagt ​​waarom ik er vragen over stel, komt dat omdat het "vastzittende" object lijkt te bewegen met de poot van de hond. Terwijl de hond rondloopt, beweegt hij zich in de voet. Ik wil echt kijken of ik dit ding eruit kan krijgen. Het lijkt erop dat er iets in de voet zit dat problemen met de voet veroorzaakt.

De dierenartsenpraktijk is vandaag gesloten. Ik kom zo snel mogelijk bij je terug. Bedankt voor de hulp tot nu toe.

Ik ben benieuwd wat de dierenarts zegt over dit voetprobleem. Als het een operatie nodig heeft, is het dan eenvoudig? Ik heb nog nooit een voetoperatie hoeven doen in de 15+ jaar dat ik honden heb, maar ik heb een paar dieren gehad met voeten die problemen hadden met een soort vreemd voorwerp. Ik kan me voorstellen dat de behandeling voor zowel mensen als honden vergelijkbaar zou zijn?

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Een hond leeft maar zo lang als jij.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Er zijn heel veel dierenartsen. Hoeveel geluk hebben we dat uw dierenartsenpraktijk gesloten is?

Dit klinkt niet goed. Ik weet niet zeker of dit een noodgeval moet zijn of niet. Ik wil mijn hond niet door een voetprocedure laten tenzij het moet worden gedaan. Gelieve ons op de hoogte te houden.

Uw dierenarts of een dierenarts in de buurt moet over de juiste instrumenten beschikken voor het verwijderen van vreemde voorwerpen en kan indien nodig een algemeen onderzoek en beeldvorming uitvoeren. Ik zou me zorgen maken als dit niet op röntgenfoto's werd gedetecteerd, of als er een systemisch probleem was, vooral als het niet werd gedetecteerd. De dierenarts kan ook medicijnen voorschrijven voor pijnbestrijding of indien nodig voor verdoving als er een medisch probleem is, als het nodig is om deze procedure uit te voeren. De dierenarts kan u vragen om uw hond onder narcose te houden (kan pijnlijk zijn) voor de procedure, als hij vermoedt dat er een probleem is.

Ik zou aanraden om dit protocol te volgen voor de procedure:

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

1. Laat een dierenarts de hond onderzoeken

2. Laat röntgenfoto's maken. Gebruik een draagbare röntgenmachine, deze zijn verkrijgbaar bij de meeste dierenartsenpraktijken, ze gebruiken een veel kleinere hoeveelheid straling dan een standaard röntgenfoto en kunnen achter in de kliniek worden gemaakt

3. Voer indien mogelijk bloedonderzoek uit met een draagbare bloedgasmeter. Indien nodig wordt deze procedure uitgevoerd als een "bloedafname" waarbij bloed door een ader wordt afgenomen om te worden getest, maar de ader bevindt zich op een andere locatie dan de voet. Als dit niet mogelijk is, kan de procedure met een naald of scalpel worden voltooid. Deze procedure wordt ook uitgevoerd door een dierenarts en is niet zo gebruikelijk.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Als de röntgenfoto's of het bloedonderzoek normaal zijn, is de mogelijkheid dat de poot wordt gebroken geëlimineerd. Als het been recentelijk is gebroken, moet u ook controleren of het bot volledig is genezen. Als het been niet gebroken is en niet volledig geneest, is de kans op infectie erg groot.

Als het been gebroken is, kan het zijn dat, afhankelijk van het type breuk, het been moet worden gegoten en dat het gips twee tot drie weken op zijn plaats kan blijven, hoewel er gegoten modellen zijn die lichter zijn en kunnen worden gebruikt om een ​​gebroken been te casten zo spoedig mogelijk. Sommige fracturen genezen in ongeveer 3 dagen. Als het been op twee of meer plaatsen gebroken is, moet u het been spalken en een mitella, verband of andere methode gebruiken om het been te stabiliseren. Als het been op een paar plaatsen gebroken is, kun je misschien een plastic spalk gebruiken.

Als u geen ondersteunende zorg voor het been kunt bieden, zijn antibiotica niet nodig. Als u zwelling opmerkt, moet de poot omhoog worden gebracht en moet er een coldpack worden aangebracht gedurende ten minste drie uur per dag. Pijnstillers zullen ook helpen als dat nodig is.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Nadat de breuk is ingesteld, oefent u het been om het sterk en gezond te houden.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Pijn, als deze optreedt, is normaal en zou na een paar dagen moeten verdwijnen.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Houd het been droog, schoon en vrij van overmatige hitte.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Wees voorzichtig wanneer u het been in of uit een voertuig beweegt, aangezien een gebroken bot gevaarlijk kan zijn. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn om te voorkomen dat het been zijwaarts buigt. Dit kan te veel spanning op de heup of het been leggen.

Ik hoop dat deze informatie nuttig is geweest bij het verstrekken van basisinformatie over gebroken botten bij honden. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met uw dierenarts of neem contact op met het Petplan Dierenziekenhuis. Wij zijn er om u te helpen en advies te geven over de conditie van uw hond.Opmerkingen:

  1. Parisch

    Ik denk dat je niet gelijk hebt. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.

  2. Coltere

    Ja werkelijk.Ik word me aan alles hierboven verteld.

  3. Mesho

    cool))) goed excuus)))Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos